2021

TestCenter Danmark nyheder fra 2020 - 12 Resultater

 • Svindel-sms'er er stadig i omløb
  2. juli 2021
  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut, og som opfordrer dig til at klikke på et link, så lad være med at klikke på det.

 • Hvor mange i Danmark har haft covid-19?
  1. marts 2021
  Det undersøges i den nationale prævalensundersøgelse, som netop nu kører for fjerde gang.

 • Ny Variant-PCR sporer B.1.617 (1-3)
  7. juni 2021
  TestCenter Danmark har taget en ny fjerde version af Delta-PCR-test i brug i screeningen af alle positive covid-prøver. Deltasporet ændrer samtidigt navn til Variant-PCR. Den nye Variant-PCR-Test-4 kan spore de oprindeligt indiske varianter, herunder den meget omtalte Delta-variant (B.1.617.2).

 • Nye PCR-tests skal styrke kontrollen med muterede varianter
  13. januar 2021
  TestCenter Danmark tager nu en ny PCR-test i brug som modsvar til den bekymrende udvikling med muterede varianter af SARS-CoV-2-virus. Delta-PCR testen kan påvise, om en positiv prøve indeholder B.1.1.7 og andre varianter, som man holder øje med. Det giver nye og bedre muligheder for smitteopsporingen, styrker overvågningen - og i sidste ende kontrollen med epidemien

 • Svindel-sms'er er stadig i omløb
  26. august 2021
  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut, og som opfordrer dig til at klikke på et link, så lad være med at klikke på det.

 • Fremover er det kun en del af coronaprøverne, der testes for omikron
  22. december 2021
  På grund af de stærkt stigende smittetal ændrer Statens Serum Institut strategi for test af positive prøver med variant-PCR. Det betyder, at folk ikke længere kan få at vide, om de er smittet med omikronvarianten.

 • SSI advarer om svindel-sms'er
  20. december 2021
  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut, og som opfordrer dig til at klikke på et link, så lad være med at klikke på det.

 • Nu kan du få en PCR-test uden at bestille tid, og PCR-testen vil fremover gælde 96 timer i coronapasset
  30. juni 2021
  Fra torsdag den 1. juli kan du blive PCR-testet for coronasmitte uden at skulle bestille tid i forvejen de fleste steder i landet. Og PCR-testen vil fremover gælde i 96 timer i coronapasset. Samtidig er den gennemsnitlige svartid i PCR-sporet nede på 15 timer. Hvis man kan, så vælg PCR, opfordrer Testcenter Danmark og Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

 • Har måttet melde 8.000 prøver ud med svaret "inkonklusivt"
  22. december 2021
  En laboratoriefejl hos TestCenter Danmark gør, at man onsdag morgen har måttet sende cirka 8.000 borgere et inkonklusivt testsvar på deres PCR-test. De kan forvente et nyt, korrigeret svar på deres prøver i løbet af dagen.

 • Ny Delta-3 PCR-test sporer mutationer
  4. maj 2021
  TestCenter Danmark har taget en ny Delta PCR-test i brug i screeningen af alle positive covid-prøver. Den nye Delta-3 PCR-test kan spore den meget omtalte E484K-mutation. Den er blandt andet fundet på både den sydafrikanske variant B.1.351 og den britiske variant B.1.1.7

 • Delta-2 PCR-test tages i brug
  1. marts 2021
  Testcenter Danmark har taget ny PCR i brug i screeningen af alle positive covid-prøver. Den såkaldte Delta-2 er både så præcis, at B.1.1.7 nu kan opdages direkte og kan samtidigt som noget nyt opdage den sydafrikanske variant B.1.351 og den brasilianske P1 variant.

 • 1 år med TestCenter Danmark: Over 19 millioner test
  20. april 2021
  Danmark er et af de lande i verden, som tester allermest for at få nedkæmpet smitten med covid-19 i samfundet. Vi gør det også for at sikre en forsvarlig genåbning, hvor test spiller en vigtig rolle. Det kan vi kun, fordi vi har bygget et robust system op, hvor en række aktører hver dag samarbejder for at få det til at køre, siger TestCenter Danmark direktør.