Om TestCenter Danmark

Testcenter Danmark (TCDK) består af en række regionale teststationer under danske regioner og et nationalt testlaboratorium på Statens Serum Institut (SSI).

I april 2020 blev det besluttet at etablere Testcenter Danmark (TCDK) som led i at øge testaktiviteten i Danmark markant og samtidig understøtte regeringens teststrategi. TCDK udgør teststrategiens samfundsspor, hvor borgere uden symptomer eller med milde symptomer kan blive testet for, om de har eller har haft ny coronavirus/covid-19.

TCDK er etableret i samarbejde mellem regeringen og danske regioner. Samtidig støttes TCDK af Novo Nordisk Fonden og Novo Nordisk.

TCDK har teststationer i hele landet. I teststationerne tages der prøver af borgere uden symptomer eller med milde symptomer på covid-19, men som ikke har behov for at tale med en læge, for at undersøge, om de skulle være smittet med covid-19 (virustest), eller om de har haft covid-19 (antistoftests).

Prøverne transporteres dagligt til SSI i det nationale testcenter, hvor prøverne bliver analyseret og svaret ud til sundhed.dk.

Anne-Marie Vangsted er udpeget som direktør for Testcenter Danmark på SSI.