Om TestCenter Danmark

Testcenter Danmark (TCDK) består af en række regionale teststationer under danske regioner og et nationalt testlaboratorium på Statens Serum Institut (SSI).

I april 2020 blev det besluttet at etablere Testcenter Danmark (TCDK) som led i at øge testaktiviteten i Danmark markant og samtidig understøtte regeringens teststrategi. TCDK udgør teststrategiens samfundsspor, hvor borgere uden symptomer kan blive testet for, om de har eller har haft ny coronavirus/COVID-19.

TCDK er etableret i samarbejde mellem regeringen og danske regioner. Samtidig støttes TCDK af Novo Nordisk Fonden og Novo Nordisk.

TCDK har 18 teststationer rundt om i landet. I teststationerne tages der prøver af borgere uden symptomer på COVID-19 for at undersøge, om de alligevel skulle være smittet med COVID-19 (virustest) dog uden at have symptomer, eller om de har haft COVID-19 (antistoftests).

Prøverne transporteres dagligt til SSI i det nyetablerede nationale testcenter, hvor prøverne bliver analyseret og svaret ud til sundhed.dk. Testcentret kan dagligt udføre 20.000 virustests på halspodninger og 5.000 antistoftests på blodprøver.

Anne-Marie Vangsted er udpeget som direktør for Testcenter Danmark på SSI.