Nyheder om covid-19

Her er alle nyheder om TestCenter Danmark fra Statens Serum Institut samlet.

 • De offentlige covid-19 testcentre lukker
  20. marts 2023
  Den 31. marts 2023 er sidste mulighed for at blive PCR-testet i de offentligt tilgængelige covid-19-testcentre i Danmark. Herefter vil det kun være muligt at blive PCR-testet, såfremt en læge vurderer, at det er nødvendigt.

 • SSI undersøger ny PCR-test
  7. december 2022
  I et nyt studie kan borgere prøve at pode sig selv. Hvis studiet viser gode resultater, kan det på sigt blive et nyt redskab til overvågningen af covid-19. Det er Statens Serum Institut (SSI) og Region Hovedstaden, der sammen står for projektet ”PCR-superviseret test”.

 • Testkapaciteten i efteråret 2022
  22. september 2022
  10.000 personer vil dagligt kunne blive PCR-testet for covid-19 hen over efteråret. Bliver det nødvendigt kan kapaciteten skrues op til 30.000 daglige test.

 • Antigentests virker i forhold til omikron-varianterne BA.4 og BA.5
  29. juli 2022
  En ny undersøgelse fra Statens Serum Institut af fire antigentests til påvisning af covid-19 viser, at de også fanger omikron-undervarianterne BA.4 og BA.5.

 • Statens Serum Institut udfaser to dashboards
  24. maj 2022
  Tirsdag den 24. maj 2022 udfaser SSI to af sine covid-19-dashboards: Gennembrudsdashboardet og Testcenterdashboardet.

 • Nye covid-19-testsvar ikke tilgængelige i coronapas fredag i en kort periode
  18. maj 2022
  Fredag den 20. maj vil man kortvarigt ikke kunne se nye covid-19-prøvesvar i coronapasset. Men alle borgere kan se deres prøvesvar på sundhed.dk. Dette skyldes en større flytning af produktionsservere hos Statens Serum Institut. 

 • Nyt PCR hjemmeteststudie til overvågning af covid-19
  18. maj 2022
  Statens Serum Institut og Danske Regioner har sammen igangsat et nyt overvågningsstudie af covid-19-smitten i Danmark under navnet “PCR Hjemmetest Studie”.

 • Statens Serum Institut er nu på Facebook
  2. maj 2022
  I dag kommer Statens Serum Institut (SSI) på Facebook, hvor vi vil dele nyheder og information om sundhed og forskning.

 • Fremover er det kun en del af coronaprøverne, der testes for omikron
  22. december 2021
  På grund af de stærkt stigende smittetal ændrer Statens Serum Institut strategi for test af positive prøver med variant-PCR. Det betyder, at folk ikke længere kan få at vide, om de er smittet med omikronvarianten.

 • Har måttet melde 8.000 prøver ud med svaret "inkonklusivt"
  22. december 2021
  En laboratoriefejl hos TestCenter Danmark gør, at man onsdag morgen har måttet sende cirka 8.000 borgere et inkonklusivt testsvar på deres PCR-test. De kan forvente et nyt, korrigeret svar på deres prøver i løbet af dagen.

 • SSI advarer om svindel-sms'er
  20. december 2021
  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut, og som opfordrer dig til at klikke på et link, så lad være med at klikke på det.

 • Svindel-sms'er er stadig i omløb
  26. august 2021
  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut, og som opfordrer dig til at klikke på et link, så lad være med at klikke på det.

 • Svindel-sms'er er stadig i omløb
  2. juli 2021
  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut, og som opfordrer dig til at klikke på et link, så lad være med at klikke på det.

 • Nu kan du få en PCR-test uden at bestille tid, og PCR-testen vil fremover gælde 96 timer i coronapasset
  30. juni 2021
  Fra torsdag den 1. juli kan du blive PCR-testet for coronasmitte uden at skulle bestille tid i forvejen de fleste steder i landet. Og PCR-testen vil fremover gælde i 96 timer i coronapasset. Samtidig er den gennemsnitlige svartid i PCR-sporet nede på 15 timer. Hvis man kan, så vælg PCR, opfordrer Testcenter Danmark og Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

 • Ny Variant-PCR sporer B.1.617 (1-3)
  7. juni 2021
  TestCenter Danmark har taget en ny fjerde version af Delta-PCR-test i brug i screeningen af alle positive covid-prøver. Deltasporet ændrer samtidigt navn til Variant-PCR. Den nye Variant-PCR-Test-4 kan spore de oprindeligt indiske varianter, herunder den meget omtalte Delta-variant (B.1.617.2).

 • Ny Delta-3 PCR-test sporer mutationer
  4. maj 2021
  TestCenter Danmark har taget en ny Delta PCR-test i brug i screeningen af alle positive covid-prøver. Den nye Delta-3 PCR-test kan spore den meget omtalte E484K-mutation. Den er blandt andet fundet på både den sydafrikanske variant B.1.351 og den britiske variant B.1.1.7

 • 1 år med TestCenter Danmark: Over 19 millioner test
  20. april 2021
  Danmark er et af de lande i verden, som tester allermest for at få nedkæmpet smitten med covid-19 i samfundet. Vi gør det også for at sikre en forsvarlig genåbning, hvor test spiller en vigtig rolle. Det kan vi kun, fordi vi har bygget et robust system op, hvor en række aktører hver dag samarbejder for at få det til at køre, siger TestCenter Danmark direktør.

 • Hvor mange i Danmark har haft covid-19?
  1. marts 2021
  Det undersøges i den nationale prævalensundersøgelse, som netop nu kører for fjerde gang.

 • Delta-2 PCR-test tages i brug
  1. marts 2021
  Testcenter Danmark har taget ny PCR i brug i screeningen af alle positive covid-prøver. Den såkaldte Delta-2 er både så præcis, at B.1.1.7 nu kan opdages direkte og kan samtidigt som noget nyt opdage den sydafrikanske variant B.1.351 og den brasilianske P1 variant.

 • Nye PCR-tests skal styrke kontrollen med muterede varianter
  13. januar 2021
  TestCenter Danmark tager nu en ny PCR-test i brug som modsvar til den bekymrende udvikling med muterede varianter af SARS-CoV-2-virus. Delta-PCR testen kan påvise, om en positiv prøve indeholder B.1.1.7 og andre varianter, som man holder øje med. Det giver nye og bedre muligheder for smitteopsporingen, styrker overvågningen - og i sidste ende kontrollen med epidemien

 • Undersøgelse om følsomheden for antigentest i forhold til PCR-test er i gang
  28. december 2020
  På fem dage mellem jul og nytår får alle, der har bestilt en PCR-test ved TestCenter Danmarks teststed i Taastrup, også tilbud om en hurtigtest. Projektet skal undersøge, i hvor høj grad resultatet af de to tests svarer til hinanden.

 • TestCenter Danmark Vest åbner mandag
  4. december 2020
  Det nye testcenter betyder en væsentlig udvidelse af den totale testkapacitet i TestCenter Danmark, som ved årsskiftet forventes at være oppe på 95.000 testanalyser om dagen. Samtidig betyder det kortere transport for de vestdanske prøver og dermed kortere svartider.

 • TestCenter Danmark klar med testtider og svartider på hjemmesiden
  8. oktober 2020
  Med nye oversigter på TestCenter Danmarks hjemmeside kan alle nu følge med i ventetider og svartider, og dermed også arbejdet med at nå målsætningerne for testningen. 

 • TestCenter Danmark Vest godt undervejs
  28. september 2020
  Der arbejdes hurtigt i Aarhus på at få Danmarks vestlige testcenter helt klar til brug. Fundamentet er lagt, og nu er 50 moduler kommet på plads i ugens tre første dage. Når den planlagte toetagers bygning står helt klar i slutningen af året, bliver det som én samlet bygning på 1.500 kvadratmeter. Man har lært af forløberen i København på godt og ondt.

 • Fejl i svar om COVID-19-test
  16. september 2020
  Fejlen betyder, at 49 personer fejlagtigt har modtaget et positivt prøvesvar på deres COVID-19-test inden for de sidste par dage. Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med at kontakte de pågældende personer.

 • Lettere adgang for børn til COVID-19-test
  7. september 2020
  Fra i dag bliver det lettere at få testet sit barn for COVID-19. Børn over 2 år kan fremover testes i alle testtelte, og forældre kan booke tiden til test direkte på coronaprover.dk.

 • TestCenter Danmark: Fra 0 til 25.000 daglige testsvar på 100 dage
  3. september 2020
  I april var det bare en græsplæne på SSI’s campus. I dag summer over 40 medarbejdere ud og ind af tre store bygninger for dagligt at kunne analysere tests fra 25.000 danskere. Den indsats placerer Danmarks COVID-19 testning solidt i toppen på verdensplan målt på indbyggertal, og kapaciteten forbedres fortsat løbende. Bogstaveligt talt.

 • TestCenter Danmark bygger et laboratorium i Vestdanmark
  1. september 2020
  Projekteringen er gået i gang for det, der om kort tid skal ende som TestCenter Danmarks nye analysefacilitet i Vestdanmark. Det nye laboratorium kommer til at ligge i Aarhus som nabo til COVID-19-prøvetagningsfaciliteterne på Aarhus Universitetshospital.

 • Advarsel til borgerne! Falske sms-beskeder fra TestCenter Danmark
  17. august 2020
  De seneste dage har flere borgere oplevet at få falske SMS-beskeder fra TestCenter Danmark. Her forsøger ukendte afsendere at franarre dem personlige oplysninger.

 • Forsinkelser i prøvesvar til personer, der blev testet for COVID-19 den 17. og 18. juli
  22. juli 2020
  TestCenter Danmark har haft et IT-nedbrud i weekenden, der har ramt omkring 6000 prøver taget om fredagen og lørdagen.

 • Direktør for TestCenter Danmark er fundet
  15. maj 2020
  Den erfarne Anne-Marie Vangsted overtager ledelsen af det nye TestCenter Danmark og indgår i dén kapacitet i direktionen på Statens Serum Institut. Enhedschef og overlæge Anette Lykke Petri konstitueres som direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.